Seura

Siilin Ratsastajat Ry on perustettu vuonna 1995. Seuran perustajajäseniä ovat Riikka Koljonen, Mirja Ukkonen ja Tuula Venäläinen. Tarve oman seuran perustamiseen tuli sen jälkeen, kun silloin Riikka Koljosen omistama Siilin Ratsastuskeskus oli toiminut vajaan vuoden ja innostuneiden ratsastuksen harrastajien määrä kasvoi Siilinjärvellä ja sen lähiympäristössä.

Uusi seura aloitti innokkaana kilpailujen järjestämisen, erilaisten retkien ja tutustumismatkojen tekemisen sekä tietysti perinteisen Hubertus-juhlan viettämisen.

Vain puoli vuotta myöhemmin aloitettiin vikellys ja perustettiin Siilinjärven Vikeltäjät, joka toimi seuramme alaosastona vuoden 2018 loppuun saakka. Vuonna 2017 seuralle perustettiin Tuntsarit alajaosto. Seuran jäsenmäärä on vuosittain noin 200 jäsentä.

Siilin Ratsastajat Ry järjestää vuosittain useita eritasoisia koulu- ja estekilpailuja, ratsastusharrastusta tukevia koulutustilaisuuksia sekä muuta virkistystoimintaa. Seuran kotipaikkana toimii Siilin Ratsastuskeskus. Ratsastuskeskuksen alueelta löytyy mm. kaksi maneesia ja useampi ulkokenttä, jotka mahdollistavat onnistuneet kilpailut suuremmillekin osallistujamäärille.