Kilpailuluvat

Kilpailuluvat vuodelle 2018

Katso tietoja SRL:n sivuilta: http://www.ratsastus.fi/ratsastajan_kilpailuluvat . Huomioithan myös SRL:n uudet kvaalisäännöt kilpailuihin osallistuisessa (löydät nämä SRL:n nettisivujen materiaalisalkusta kunkin lajin omista kilpailusäännöistä).

Siilin Ratsastajat ry:n käytäntö kilpailulupien myöntämiseen:

Ratsastajat edustavat kilpailupaikoilla itsensä ohella myös seurojaan. Siksi on tärkeää, että ratsastusseura huolehtii jäsentensä sääntötuntemuksesta kouluttamalla heitä ja ohjaamalla hyviin tapoihin. Myös turvallisuussyistä on erittäin tärkeää varmistaa ratsastajan riittävä osaaminen ennen 2- tai sitä korkeamman tason kilpailuihin siirtymistä. Seura huolehtii tästä myöntämällä lupia vain riittävän osaaville ratsastajille.

Luvan saadakseen ratsastajan tulee täyttää seuraavat kriteerit:

1. Sääntökoulutus ja lupakoe:

  • Sääntökoulutus on pakollinen kilpailijoille joilla ei ole ollut lupaa kahtena edellisenä vuonna.
  • 13-vuotiaan tai tätä nuoremman kilpailijan kanssa sääntökoulutukseen osallistuu myös hänen huoltajansa tai muu hänen kilpailemisestaan vastaava täysi-ikäinen henkilö.
  • Sääntökoulutukseen osallistujan tulee etukäteen tutustua kilpailusääntöihin. Linkki materiaalisalkkuun (materiaalisalkusta löytyy sääntötekstien lisäksi esim. Ratsastajan opas kilpailumaailmaan, joka on helppolukuinen materiaali kilpailuissa tarvittavien sääntöjen opiskeluun).
  • Yleisen osan kysymykset käydään yhdessä keskustellen läpi. Lupakokeessa jokainen vastaa oman lajinsa / omien lajiensa lajikysymyksiin.

2. Kilpailukokemus / ratsastustaito

  • D-lupaa varten ratsastajan tulee olla ratsastustaidollisesti oman lajinsa vaatimalla tasolla. Seura voi varmistaa tämän jollakin seuraavista tavoista:
    • Alle vuoden vanhat tulokset seurakilpailuista tai uudelta 1-tasolta niistä lajeista, joissa aikoo kilpailla 2-tasolla. Kouluratsastus: vähintään 55 % helppo C-luokasta, esteratsastus: enintään 8 vp suoritus ponit 70 cm / hevoset 80 cm, kenttäratsastus: em. tulokset koulu- ja esteluokasta tai seuratason kenttäratsastuskilpailuista.
    • Muu todiste ratsastustaidosta, esim. suoritettu ratsastuksenohjaajan tutkinto tai vanhat tulokset vähintään kansalliselta tasolta.
  • A-lupaa varten ratsastajalla tulee olla tuloksia aluekilpailuista/2-tason kilpailuista 3-tason kilpailuja vastaavalta tasolta huomioiden ratsastajan ikäryhmä. Mikäli ratsastaja aikoo siirtyä saman kauden aikana 2-tason kautta 3-tasolle, tulee hänen toimittaa seuralle tulosten lisäksi myös valmentajan lausunto saadakseen suoraan kansallisen luvan (ratsastajat, joilla ei ole ollut aiemmin aluelupaa).

 

Kilpailuluvat hankitaan vuoden 2018 alusta lähtien itsenäisesti verkko-ostona. Lisätietoa oheisesta linkistä:

https://www.ratsastus.fi/kilpailu-ja-valmennus/kilpailijalle/kilpailuluvat/hae-kilpailulupaa/


Viime kädessä ratsastaja on aina itse vastuussa omasta ja hevosensa kilpailukelpoisuudesta (alle 15-vuotiaiden osalta vastuussa on huoltaja). Ratsastajan tulee kilpailuihin osallistuessaan olla ratsastustaidoiltaan, sääntötuntemukseltaan ja käytöstavoiltaan kyseisen kilpailun vaatimalla tasolla.

SiRa järjestää sääntökoulutuksen (= entinen aluelupakurssi) vuosittain alkuvuodesta, katso tapahtumakalenterista.


Yhteyshenkilöitä:
SiRa:n jäsensihteeri
Milla Lompola
jasensihteeri(ät)siilinratsastajat.fi
Puh. 044-5717103

Itä-Suomen aluesihteeri
Emmi Kupiainen
emmi.kupiainen(ät)ratsastus.fi 
puhelin 045 122 5772, ma-pe klo 8.30-16.30